En aquest escenari, el jugador explora la dinàmica de les relacions de parella, centrant-se en el control i les violències psicològiques i digitals que poden aparèixer, fins i tot dins de relacions no normatives.
A través de la història de la Núria i l’Estefania, es reflexiona sobre la gelosia, el control de les xarxes socials i les pressions en una relació.
En la història de la Núria i l’Estefania, dues noies que comencen una relació, es mostra com l’ideari de l’amor romàntic sovint inclou elements de control i gelosia.
Les protagonistes i el seu entorn veuen el control com una part natural de la relació, exemplificant comportaments problemàtics, com la demanda de contrasenyes o la revisió del mòbil de l’altre.
S’identifiquen violències psicològiques i digitals, com la manipulació emocional i l’ús de perfils falsos per provar la fidelitat de la parella.
Aquestes formes de violència es discuteixen per entendre les seves conseqüències i impactes en la salut emocional de les protagonistes i per reconèixer patrons de conducta tòxics.
El debat posterior al joc se centra en qüestions sobre les expectatives en una relació sana, la gelosia, la privacitat i el respecte mutu.
Els jugadors reflexionen sobre si compartir contrasenyes o controlar les amistats de la parella són actes d’amor o de control, i com aquestes accions poden deteriorar una relació.
Es proposa l’activitat “Relació de bon tracte vs. Relacions d’abús”, on els participants debaten sobre situacions reals de relacions abusives i saludables.
A través del debat en grups, els jugadors aprenen a identificar senyals d’abús i a construir una idea de relacions basades en el respecte i la confiança.
Es visualitza el curtmetratge “Doble Check”, que mostra una relació de parella on el control digital i les expectatives d’atenció constant són el focus.
Els jugadors analitzen les actituds de control presents en la història i debaten sobre la normalització d’aquests comportaments en les relacions actuals, especialment a través de les xarxes socials.