Inés Martínez Chacón


La llavor del camí fins ara es va iniciar a la secundària amb algunes professores implicades en moviments i conflictes socials que, de manera pràctica i presencial, ens feien anar a entrevistar, analitzar i presentar realitats de l’entorn, involucrar-nos i passejar per la ciutat buscant informació no només local sinó de ressò internacional. Va arribar el moment de triar i em vaig capficar en Enginyeria Agrònoma a la UPV (1998) per tot allò que comportava saber de les necessitats bàsiques, les cures al planeta, el món rural i les possibilitats de l’agroecologia, la sobirania alimentària, la cooperació internacional, les col·laboracions i aprenentatges d’arreu del món des de casa. Després d’un procés de cooperant internacional, em vincule amb disseny de projectes i dinamitzacions socioambientals vinculades a polítiques públiques arribant al Màster en Gestió de Conflictes i Promoció de la Convivència al 2009-2010.
S’obre un món que encaixa amb les meues necessitats i interessos i em possibilita posar fil a l’agulla a un present personal i professional molt divers (formacions, tallers, mediació penitenciària, processos de plataformes rurals…). I mentres tant, s’anava cuinant la creació d’Espai Coneix per possibilitar l’autonomia i autogestió de projectes diversos que, a més, necessita el continu reciclatge, revisió i posada en marxa de reptes que em facilita anar incorporant destreses en l’aplicació de gestió integral de conflictes.

Professional registrada en el Centre Mediació de Dret Privat de la Generalitat de Catalunya com a mediadora des del 2020 i sòcia número 230 d’ACDMA (Associació de Professional de la Mediació de Catalunya).
Inés Martínez Chacón - portada

Titulacions i especialitats

Enginyeria agrónoma

Enginyeria Agrònoma

Vaig obtenir el títol d’Enginyera Agrònoma a la Universitat Politècnica de València l’any 2023. Aquesta formació em va proporcionar una comprensió profunda de les necessitats bàsiques per cuidar el planeta i el món rural. A través de l’agroecologia i la sobirania alimentària, vaig poder desenvolupar projectes de cooperació internacional, connectant coneixements globals i locals per promoure un desenvolupament sostenible i just.


Màster en Gestió de Conflictes i Promoció de la Convivència (2009-2010)

El màster em va oferir una visió més àmplia de la gestió de conflictes en diferents contextos, donant-me eines per abordar situacions complexes en l’àmbit comunitari. Aquesta formació va ser essencial per completar la transició de la meva carrera cap a el món de la Gestió Integral de Conflictes i la de grups, equips i organitzacions a través de metodologies de participació, prevenció i dinamització comunitària en àmbits comunitaris.
Mediació Comunitària i Coordinació de Benestar en Centres Educatius

Mediació Comunitària i Coordinació de Benestar en Centres Educatius

El Curs Universitari d’especialització en Mediació Catalunya Familiar, civil i mercantil i el Curs de Coordinació de Benestar en Centres Educatius m’han permès especialitzar-me en la mediació de violències invisibilitzades i en les comunitats escolars. Des del 2020, estic registrada com a mediadora en el Centre Mediació de Dret Privat de la Generalitat de Catalunya i soc sòcia de l’ACDMA, ampliant el meu impacte en la mediació professional.

Projectes dirigits

Procés participatiu i elaboració del I Pla de Promoció de les Dones rurals de la Generalitat valenciana 2023-2026

Des del Servei Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica s’inicia un camí compromés amb la igualtat de genere en l’Espai Rural Valencià que, a través de Mundubat ONG, des d’Espai Coneix dissenyem, elaborem, executem el procés participatiu de debat, de manera presencial i online amb dones, principalment, de l’àrea agroalimentària encara que obert a la participació de personal tècnic d’administració, dones amb emprenedories en el món rural, etc. El procés es va realitzar en 14 ubicacions al llarg i ample del territori valencià ( 4 sessions a la província de Castelló, 6 a la província de València i 4 a la província d’Alacant) i, posteriorment, amb la col·laboració de l’Àrea de feminisme de Mundubat es va elaborar l’esborrany del I Pla de Promoció de les Dones Rurals amb un total de 4 eixos, 12 línies, 28 mesures i 83 accions.

Espai de Dones Racó d’Ademús

Entre 2021-2022 des del Departament d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ademús i, a través del contacte previs pel procés participació del I Pla de Promoció de les Dones rurals de la Generalitat valenciana 2023-2026, comencem a treballar en la cocreació i coordinació de l’Espai de Dones de la comarca d’Ademús que, entre d’altres, té com a objectiu ser l’espai de trobada, de generació d’agenda d’oci, art i cultura, a més de formació, coneixement de noves iniciatives, a més del recolzament a les emprenedories de les dones de la comarca. Actualment, les dones han trobat l’encaix associatiu informal perquè l’Espai de dones siga un espai de reconeixement, confiança, de generació d’idees i de promoció de la comarca com a motor transversal en el territori, a més d’un espai pont i de sinergies entre totes les poblacions del territori amb comunicacions com: el canal Historias de vida o els perfils en xarxes socials: @espaciomujeresrinconademuz

El meu barri verd

La capitalitat verda de la ciutat de València proporciona un marc de projectes com «El meu barri verd» que, liderat des de la Fundació València Clima i Energia i facilitat per Espai Coneix té com a objectius apropar els indicadors de canvi climàtic (adaptació, mitigació, sostenibilitat, biodiversitat, etc) al teixit associatiu de 3 barris de la ciutat de València. Entre setembre i desembre de 2024 es generen dinamitzacions als barris de mapping de calor, iniciatives d’adaptació al canvi climàtic i reivindicacions de necessitats per part de les persones participants, a més d’una jornada festiva per i amb la participació de centres educatius, entitats, associacions, recursos, equipaments i la presentació de la revista singular de cada territori.

Transforma’t Bon Pastor

Transforma’t Bon Pastor és un projecte de prevenció i convivència que, a través de tres persones treballadores i mediadores comunitàries naturals del territori i del poble gitano, coordinades per les sòcies treballadores d’Espai Coneix i el Departament de prevenció i seguretat del Districte de Sant Andreu (Barcelona) treballem per la inclusió en ple dret i obligacions del veïnat del barri a través del treball en xarxa amb la resta de serveis, programes, recursos, centres educatius i equipaments del territori posant èmfasi en les vulnerabilitzacions socioeconòmiques.

Articles i publicacions

Abrir chat
ESPAI CONEIX
Hola!
Si necessites alguna cosa ens pots escriure sense cap compromís.

Si necesitas algo nos puedes escribir sin ningún compromiso.